Projecten

Voor diverse Corporaties en organisaties hebben wij projecten gerealiseerd, of realiseren wij op dit moment projecten op zeer uiteenlopende gebieden. Zie hieronder een selectie van de onderdelen van Het Wonen.

Corpowonen.nl

Door verschillende corporaties wordt er gebruik gemaakt van het platform corpowonen.nl voor de plaatsing van koopwoningen, vrije sector huurwoningen, nieuwbouwprojecten, parkeergelegenheid en zorgwoningen. Er wordt zowel gebruik gemaakt van de basisplaatsing op corpowonen.nl, als ook van de aanvullende mogelijkheden zoals de online marketing van woningen en de verkoop en verhuur met gebruik van Funda.

Corpoflow

Corpoflow is dé online workflow voor de verkoop en verhuur van corporatiewoningen. Ontwikkeld vanuit de visie dat verkopen en verhuren eenvoudig moet zijn, stroomlijnt Corpoflow uw acties en bewaakt het de voortgang van al uw transacties. Corpoflow is beschikbaar voor koop, huur, nieuwbouw en bedrijfsmatig onroerend goed.

Verkoop en verhuurondersteuning

Bij verschillende woningcorporaties ondersteunen ervaren medewerkers van Het Wonen bij de verkoop en verhuur van bestaande bouw en/of nieuwbouwwoningen. Dit zowel ten behoeve van invulling van een capaciteitsprobleem, als ook ten behoeve van het uitvoeren van een pilot voor verkoop in eigen beheer.

WOZ herwaardering

Voor verschillende woningcorporaties hebben wij de herwaardering van (een gedeelte van) het bezit ten behoeve van de WOZ verzorgd. Voor de uitvoering van deze opdrachten treden wij in overleg met de verschillende gemeenten waar de objecten liggen. Vervolgens voeren wij de herwaardering uit en bespreken wij dit resultaat met onze opdrachtgever en de betreffende gemeenten. De herwaardering heeft bij de meeste afwijkingen geleid tot een aangepaste WOZ-waarde.

Taxatie ten behoeve van (ver)koop

Door verschillende woningcorporaties worden wij ingeschakeld voor het taxeren van woningen en appartementen welke worden verkocht op de vrije markt of aan de zittende huurder. Tevens wordt er bij (verplichte) terugkoop van een woning, welke eerder is verkocht in een bijzondere verkoopregeling, gebruik gemaakt van onze diensten.

Taxatie ten behoeve van de jaarrekening

Ten behoeve van de jaarrekening taxeren wij op basis van het ‘Handboek modelmatig waarderen marktwaarde’ zowel woningen als bedrijfsmatig onroerend goed voor verschillende woningcorporaties door het hele land.

Taxatie ten behoeve van verzekering en subsidie

Voor het vaststellen van de verzekerde waarde van onroerende zaken, de herbouwwaarde, of het verkrijgen van subsidies op het renoveren van Rijksmonumenten kunnen wij volgens de geldende normen taxaties uitvoeren.

Advisering, propertymanagement en BOG

Voor advies over een te volgen strategie, het vastgoedbeleid en het beheren van vastgoed worden wij door meerdere woningcorporaties en diverse andere vastgoedinstellingen ingeschakeld.Comments are closed.