Oplossingen voor Corporaties

De dienstverlening en producten van Het Wonen zijn specifiek afgestemd op de behoeften van woningcorporaties. Ons doel is te faciliteren in diensten en producten waarmee zelfstandigheid en onafhankelijkheid wordt bevorderd, maar wel altijd de expertise van een NVM-makelaar aanwezig is.

Corpowonen

De makelaarsdienst die woningcorporaties ondersteunt bij de verkoop van woningen en de verhuur van (vrije sector) huurwoningen.

Uw woningaanbod wordt geplaatst op corpowonen.nl en gepromoot door de inzet van online marketing. Aanvullend kan het woningaanbod prominent op Funda geplaatst worden. Als het tot een onderhandeling en verkoop komt, loopt dit altijd via de NVM-makelaar van Corpowonen.

Corpowonen is de landelijke makelaarsdienst voor verkoop van woningen door woningcorporaties die zelf een actieve rol innemen bij het verkopen van woningen. Wij onderscheiden ons van de traditionele makelaar door het aanbieden van deeldiensten op het gebied van verkoop van woningen. Wij bieden de voordelen van een NVM-makelaar door onder meer het woningaanbod prominent op Funda te plaatsen maar zijn kostenbesparend ten opzichte van een traditionele makelaar

CorpoBOG

CorpoBOG is de landelijke makelaarsdienst voor verhuur en verkoop van bedrijfsmatig onroerend goed voor woningcorporaties die zelf een actieve rol innemen bij het verhuur-/verkoopproces. Kostenbesparend, in eigen beheer en met advies van een NVM-bedrijfsmakelaar, plaatst u uw aanbod onder meer prominent op Funda in business.

Corpoflow

Corpoflow is dé online workflow voor de verkoop van corporatiewoningen. Corpoflow stroomlijnt alle verkoopacties en stuurt alle betrokken partijen aan. Doordat de workflow volledig naar wens is in te richten kan het eigen proces ongewijzigd blijven.

Corpomedia

Wij ontwikkelen een breed scala aan communicatiemiddelen waarmee het verkoopkanaal volledig kan worden ingericht. Het ontwerp en/of de realisatie van de website met het aanbod koopwoningen is hier een voorbeeld van.

Ook bouwen wij oplossingen op maat. Denk hierbij aan zoekers- en matchingmodules (voor vrije markt en zittende huurders), facebookapp’s of koppelingen tussen makelaarsprogramma’s en uw website.

Over de juiste (online) strategie kunnen wij adviseren en/of het concept voor u ontwikkelen. De traditionele zaken zoals advertenties, verkoopborden en andere huisstijloplossingen kunnen wij eveneens verzorgen.

Advies & Realisatie

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van advies op het gebied van vastgoed en kunnen desgewenst het advies implementeren in de organisatie.

Voor verschillende woningcorporaties hebben wij het verkoopbeleid beschreven, zodat deze voldoet aan de eisen van het BBSH en aansluit bij de doelstellingen van de woningcorporatie.

Ook het (her)inrichten van het verkoopkanaal, bijvoorbeeld voor implementatie van verkoop in eigen beheer, kunnen wij voor u realiseren. Daarnaast zijn wij ervaren in het implementeren van diverse verkoopvarianten.

Verkoop- & Verhuurondersteuning

Bij het (in eigen beheer) verkopen en verhuren van (bestaande) woningen en nieuwbouwprojecten kan er een capaciteitsprobleem ontstaan. Bijvoorbeeld bij de start van de verkoop van een nieuwbouwproject. Het Wonen biedt hier een passende oplossing voor.

Bij Het Wonen is het mogelijk één of meer ervaren verkoopmedewerker(s) in te huren voor een korte of lange periode. Deze inhuurkracht werkt uit naam van en vanuit het kantoor van de woningcorporatie. Deze medewerkers zijn bijvoorbeeld ook inzetbaar bij nieuwe projecten met vrije sector huurwoningen.

Taxgoed

Wij zijn gespecialiseerd in taxeren en het geven van advies over waardeontwikkeling van onroerend goed. Hierbij richten wij ons voornamelijk op woningcorporaties. Naast traditionele taxaties, taxaties op basis van het Handboek modelmatig waarderen marktwaarde, WOZ-taxaties en taxaties die voldoen aan de richtlijnen van diverse koopvarianten, zijn wij ook ervaren met de volgende specialisaties: uitponding, complexere verkoopmethodes, bedrijfsmatig onroerend goed, woningcomplexen, herbouwwaardes, planschade risicoanalyses en planschadetaxaties.