VEH: vertrouwen woningmarkt trekt verder aan

1 oktober 2013 – Het vertrouwen op de Nederlandse woningmarkt is in september voor de negende maand op rij gestegen. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH) dinsdag op basis van eigen onderzoek.

De Eigen Huis-marktindicator, die de belangenorganisatie met de TU Delft maakt, klom van 70 in augustus tot 73 in september. Maar daarmee is “de ernstig verzwakte woningmarkt er nog lang niet bovenop”, aldus de vereniging. Pas als de indicator op 100 punten staat is het consumentenvertrouwen in evenwicht.

Volgens de onderzoekers verwacht nog maar 24 procent dat de omstandigheden voor het kopen van een woning het komende jaar verder zullen verslechteren, tegenover 54 procent in januari van dit jaar. Bijna twee derde (63 procent) is van mening dat de huizenprijzen nu wel de bodem hebben bereikt. De onzekerheid over de stijgende werkloosheid en de dalende koopkracht van huishoudens houdt echter aan.

Volgens Eigen Huis zijn woningen voor veel mensen goed betaalbaar geworden door de combinatie van sterk gedaalde huizenprijzen en een lagere hypotheekrente.

Volgende week presenteert de NVM de woningmarktcijfers over het derde kwartaal.

Bron: nvm.nlDelen:

Comments are closed.