Toezichthouders woningcorporaties vrezen uittocht bestuurders

10 december 2012 – De Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) vreest voor een uittocht van bestuurders als gevolg van de door Den Haag voorgestelde maximum salarissen. Dat heeft directeur Albert Kerssies van de VTW onder meer gezegd op de radiozender Business News Radio (BNR).

Bestuurders en commissarissen van woningcorporaties gaan er volgens de VTW de komende jaren 40 tot 50 procent in salaris op achteruit als gevolg van de staffel die minister Blok van Wonen eind november 2012 bekend maakte. Deze staffel relateert het inkomen aan de grootte van de woningcorporatie, gemeten in verhuureenheden. Houdt Blok aan de staffel vast, dan vreest VTW-directeur Kerssies dat veel bestuurders de sector zullen verlaten. Niet alleen corporatiebestuurders zullen hun heil elders zoeken, zo waarschuwt Kerssies. Ook de kwaliteit van toezichthouders komt door de salarisnormen van minister Blok onder druk te staan.

Maatschappelijk aanvaardbaar
Kerssies vindt dat de minister met zijn maatregel het ‘proces frustreert’ dat de toezichthouders hebben ingezet. De VTW-directeur wijst op de inspanningen van de toezichthouders om de ‘beloning van bestuurders op een maatschappelijk aanvaardbaar niveau te krijgen’. Hierbij is volgens Kerssies al resultaat geboekt. Zo zou uit recente cijfers blijken dat de salarissen van bestuurders sinds 2010 met 7 procent zijn gedaald.

Bron: Aedesnet.nlDelen:

Comments are closed.