Thuisvester geeft opdracht voor onderzoek grondtransactie

17 oktober 2012 – In opdracht van woningcorporatie Thuisvester is een onafhankelijk feitenonderzoek gestart naar een grondtransactie. Het gaat om een grondverwerving die het voormalige Zorgvoorwonen, fusiepartner van Thuisvester, in 2006 deed in Hoeven.

Grondaankoop
Bij de grondaankoop waren een bouwbedrijf en een grond- en transportbedrijf betrokken. Nadat de eigenaar was overleden, verkocht zijn familie de grond aan een aantal investeerders, waaronder bouwbedrijf Van Agtmaal en grond- en transportbedrijf Wagemakers. Zij verkochten diezelfde grond een half jaar later voor het zevenvoudige bedrag aan het voormalige Zorgvoorwonen.

Als de nu nog braak liggende grond een woonbestemming krijgt, moet de corporatie de verkopers bijna 2,5 miljoen euro betalen. Bovendien doet Wagemakers dan verplicht mee aan de aanbesteding om de grond bouw- en woonrijp te maken. Bouwbedrijf Van Agtmaal heeft het recht om mee te doen met de aanbesteding van de bouw van woningen.

Onderzoek
Inmiddels is een feitenonderzoek gestart naar de grondtransactie naar aanleiding van vragen uit de media. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk, extern bureau. Het onderzoek duurt naar verwachting een aantal weken.

Bron: Aedesnet.nlDelen:

Comments are closed.