Succesvolle eerste editie Corporatie Masterclass

Op donderdag 8 mei vond de eerste editie plaats van de Corporatie Masterclass in Zwolle. Het thema van deze masterclass was: “Corporaties als topverkoper. Kans of bedreiging?”. Het bleek een groot succes met verkoopprofessionals van 40 verschillende corporaties.  

corporatiemasterclass foto

Tijdens drie sessies werden actuele en uiteenlopende thema’s besproken omtrent de verkoop van corporatiewoningen. De middag werd gestart door Roeland Weijs die een interactieve sessie hield over het verkoopproces. Onderwerpen die onder andere aan bod kwamen waren: Hoe kun je door het proces goed te managen betere verkoopresultaten behalen, de onmisbare checks and balances, wat doe je zelf en schakel je nog een externe makelaar in? Welke mogelijkheden heb je om het verkoopproces het beste te organiseren.

Na de plenaire sessie van Roeland werd de groep aanwezigen opgesplitst in twee groepen, waarna in parallelsessies beide organisatoren van de Masterclass een presentatie gaven.

Subsidiëren of stimuleren?
Namens SVn heeft Bert vd Weerd een presentatie gegeven met het volgende thema: Subsidiëren of stimuleren? Het belang van stimuleren naar draagkracht kwam aan de orde, waarbij het belangrijk blijkt om de koper te helpen waar nodig. Hierbij kwam onder andere de Corporatie Starterslening aan bod.

Workflow verkoopproces
Alexander Muizer en Pascal Kamphuis van Het Wonen benadrukten tijdens hun presentatie het belang van een goed georganiseerd verkoopproces en presenteerden de workflow voor de verkoop van corporatiewoningen Corpoflow. Verschillende mogelijkheden om het proces te automatiseren werden behandeld. Welke mogelijkheden passen het beste bij de eigen organisatie en welk effect heeft dit op rol van de afdeling verkoop.

Kritische vragen werden gesteld en beantwoord. De uitwisseling van ervaringen tijdens de sessies en de pauzes leverde een constructieve bijdrage aan de middag die afgesloten werd met een netwerkborrel. Organisatoren SVn en Het Wonen kijken terug op een geslaagd evenement. “We overwegen om een soortgelijke masterclass te organiseren in het zuiden van Nederland”.Delen:

Comments are closed.