Scheefwonen beboet

12 juli 2012 – AMSTERDAM – Scheefwonen wordt over een jaar beboet. Dat is het plan van minister Spies van van Binnenlandse Zaken.

Wie jaarlijks meer dan 43.000 euro verdient, zal per 1 juli 5% extra aan huur gaan betalen. Die tariefsverhoging komt bovenop de jaarlijkse huurverhoging die per 1 juli wordt doorgevoerd. Ook degenen die tussen de 33.000 en 43.000 euro verdient zal meer moeten gaan betalen, maar voor deze groep blijft de verhoging beperkt tot 1%.

Het voorstel moet de woningcorporaties op jaarbasis zo’n 120 miljoen euro opleveren.

In Nederland is de afgelopen decennia nauwelijks tot niet gebouwd voor de middeninkomens, waardoor mensen met een middeninkomen bleven zitten in de sociale huurwoningen. In plaats van meer woningen voor het middensegment te bouwen, wil de politiek dat nu rechtzetten door simpelweg de huurtarieven te verhogen.

Nog steeds bestaan over voor veel betrokkenen geen reële verhuisalternatieven. Kopen is in veel gevallen te duur.

De Eerste Kamer moet nog wel met het plan instemmen. Het voorstel is omstreden, omdat de Belastingdienst niet zonde wetswijziging inkomensgegevens aan huisbazen en woningcorporaties mag doorgeven, maar daar ondertussen wel mee is begonnen.

Bron: Telegraaf.nlDelen:

Comments are closed.