PvdA: gewoon aandacht voor investeringen

13 maart 2013 – De PvdA in de Eerste Kamer heeft gewoon gevraagd om aandacht voor de zorgen om de investeringen door de woningcorporaties nu die een verhuurdersheffing moeten gaan betalen. Dat zei Jacques Monasch van de PvdA woensdag in de Tweede Kamer over de actie van zijn partijgenoot senator Adri Duivesteijn dinsdag.

Die leek een bom onder het woonakkoord van de coalitie met D66, ChristenUnie en SGP te willen leggen door alleen met de verhuurdersheffing akkoord te willen gaan als de investeringen op peil blijven. “Ik zou een aantal zaken in toonzetting anders zeggen”, aldus Monasch.

Maar hij stelde dat zijn partij dinsdagavond ‘luid en duidelijk’ verantwoordelijkheid heeft genomen voor het woonakkoord door voor het onderdeel huurverhogingen te stemmen. Die huurverhogingen zijn deels bestemd voor het betalen van de heffing door corporaties. De heffing komt officieel pas later aan de orde.

Monasch had woensdag ook nog wel wat vragen over de gevolgen van de heffing, onder meer over het precieze aantal corporaties dat problemen krijgt en hoeveel huizen die nu samen eigenlijk beheren. “Ik doe als parlementariër mijn werk: kritische vragen stellen.”Monasch wil niet zomaar zijn “handtekening bij het kruisje zetten.”

Bron: nvm.nlDelen:

Comments are closed.