Opnieuw steun voor woningcorporatie

30 juli 2013 – Na Vestia moet opnieuw een woningcorporatie met miljoenen euro’s aan noodsteun van de ondergang worden gered. De Brabantse Woningstichting Geertruidenberg (WSG) krijgt 118 miljoen euro om de exploitatie te kunnen voortzetten, maakte toezichthouder Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) dinsdag bekend.

In oktober kreeg de woningcorporatie al een voorschot van 21 miljoen euro. WSG raakte in grote financiële problemen door “onverantwoord grote investeringen” in zorgcomplexen en grond in de periode 2005 tot 2010. De afgelopen twee jaar moest fors worden afgewaardeerd op het bezit.

De woningcorporatie, met 4000 woningen in Brabant, moet nu een omvangrijk saneringsplan doorvoeren. WSG moet onder meer grondbezittingen afstoten, haar voorraad koopwoningen verkopen en bedrijfsonroerendgoed verkopen. De corporatie krijgt daarvoor 5 jaar de tijd. Het is de bedoeling dat met deze maatregelen een corporatie overblijft die zich richt op haar kerntaak van verhuur van sociale huurwoningen.

Bron: nvm.nlDelen:

Comments are closed.