Ook particulieren stellen NAM aansprakelijk

25 april 2013 – Ook particulieren stellen NAM aansprakelijk
Ruim 100 Groningse gedupeerden hebben de NAM donderdag definitief aansprakelijk gesteld voor de waardevermindering van hun huis of bedrijfspand. Die waarde zou zijn gedaald door aardbevingen en bodemdalingen door gasboringen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

Dat maakte de Stichting WAG, waarin de particulieren zijn verenigd, donderdag bekend. De stichting stuurde woensdag een brief aan de NAM om uiteindelijk de waardevermindering van de bedrijfspanden en woningen op het bedrijf te kunnen verhalen.

Enkele woningcorporaties maakten begin april al bekend honderden miljoenen euro’s te claimen bij de NAM. Kort daarna riep de Vereniging Eigen Huis de maatschappij op om huiseigenaren schadeloos te stellen voor de gevolgen van aardbevingen in het gebied.
Sinds een aantal jaren wordt een deel van Groningen regelmatig opgeschrikt door aardschokken. Die zorgen voor schade aan gebouwen, zoals scheuren in muren. Na een fikse beving in februari kwamen er liefst 5600 schademeldingen binnen bij de NAM.

Bron: nvm.nlDelen:

Comments are closed.