NVM helpt woningeigenaar met verhuur

5 februari 2013 – AMSTERDAM – De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft een platform gelanceerd waarmee woningeigenaren eenvoudig hun huis tijdelijk kunnen verhuren.

Huiseigenaren die zijn verhuisd, maar hun oude woning nog niet hebben verkocht, kunnen die tijdelijk verhuren via een NVM-makelaar. Zo kunnen de huurinkomsten de dubbele woonlasten beperken.

Na toestemming voor verhuur van de hypotheekverstrekker wordt een vergunning voor verhuur aangevraagd bij de gemeente. Als een huurder zich meldt, zorgt het platform voor de contracten en akten. Als de woning verkocht wordt, kan het huurcontract relatief snel beëindigd worden.

Funda
Huizenwebsite Funda, opgericht door NVM, kondigt dinsdag ook een nieuwe optie aan. Huiseigenaren kunnen hun huis ruilen, waardoor ze niet het risico lopen met een onverkoopbaar huis achter te blijven. Via de website kunnen potentiële woningruilers elkaar vinden. Ze kopen vervolgens elkaars huis.

Het gaat om een test die bij 150 makelaars wordt uitgerold. Als de woningruil-optie succesvol blijkt, wordt het vanaf april landelijk ingevoerd.

Bron: nugeld.nlDelen:

Comments are closed.