Nieuw model koopovereenkomst per 1 juni 2014

Vanaf 1 juni 2014 is er een nieuw model koopovereenkomst voor een eengezinswoning en voor het appartementsrecht. De modellen zijn geheel geactualiseerd. Ook de basis is verbreed: De nieuwe modellen zijn niet alleen vastgesteld door de NVM, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond, maar ook door VBO Makelaar en VastgoedPRO. De nieuwe koopovereenkomsten (model 2014) zijn inmiddels al beschikbaar in Corpoflow. Voor corporaties die gebruik maken van Corpoflow wordt nu automatisch de nieuwe koopovereenkomst gegenereerd wanneer er een woning of appartement is verkocht.
 
In het nieuwe model is onder andere de regelgeving met betrekking tot de verborgen gebreken bij de koop van een woning gewijzigd. In artikel 6.3 van de “toelichting op de koopovereenkomst voor de consument” wordt ingegaan op deze nieuwe risicoverdeling tussen koper en verkoper.
 
Andere wijzigingen betreffen onder andere een toevoeging van artikel betreft het energielabel, zijn er wijzigingen in het artikel betreft de ontbindende voorwaarden en is er extra artikel opgenomen voor nadere afspraken. De belangrijkste wijzigingen voor zowel model woning als appartement zijn hieronder te vinden.

 

Belangrijkste wijzigingen model woning 2014 tov 2008

Belangrijkste wijzigingen model appartement 2014 tov 2008Delen:

Comments are closed.