Niet alle scheefwoners krijgen huurverhoging

18 april 2013 – Het lukt lang niet alle woningcorporaties om per 1 juli de inkomensafhankelijke huurverhogingen door te voeren. Daardoor krijgen veel mensen binnenkort een rekening met de standaard huurverhoging van 4 procent in de bus.

De Belastingdienst bevestigde vrijdag dat woningcorporaties in enkele honderdduizenden gevallen geen gegevens op kunnen vragen, zoals de Volkskrant en Trouw meldden. In 200.000 gevallen kan in de bestanden van de Belastingdienst geen koppeling worden gemaakt tussen eigenaar en woning, zei een woordvoerder. Dat is 6 procent van het totaal. “Dat percentage is in een week gedaald van 15 naar 6 procent”, aldus de zegsman.

Woningcorporaties kunnen handmatig gegevens opvragen per woning. “Dat is een oplossing en sommigen maken daar gebruik van.” Ook komt het in nog enige honderdduizenden gevallen voor dat een gemeente verkeerde informatie heeft aangeleverd of dat een corporatie zelf niet de juiste gegevens heeft, stelt de Belastingdienst.

Minister Stef Blok van Wonen voerde recent de inkomensafhankelijke huurverhoging door om scheefwonen tegen te gaan. Hij wil dat mensen die veel verdienen niet in een sociale huurwoning blijven hangen. Als zij doorstromen, is dat goed voor de woningmarkt en kunnen armere mensen weer aan een woning komen, aldus Blok.

Bron: nvm.nlDelen:

Comments are closed.