Minder woningen verkocht in mei

17 juni 2013 – Het aantal verkochte woningen in Nederland is vorige maand uitgekomen op 8333, een daling van ruim 18 procent vergeleken met mei vorig jaar. 

Vergeleken met de voorgaande maand april is er echter sprake van een stijging van ruim 27 procent, blijkt uit maandag gepubliceerde gegevens van het Kadaster.

De neergang ten opzichte van mei vorig jaar gold alle woningtypen, waarbij hoekhuizen met ruim 24 procent de grootste daling lieten zien. Bij 2-onder-1-kapwoningen is de daling het minst groot met 14,9 procent.
Ten opzichte van de voorgaande maand lieten alle woningtypen een stijging zien. Vergeleken met april registreerde het Kadaster de grootste stijging bij hoekwoningen met 30,4 procent. Bij vrijstaande woningen is de stijging het minst groot met 16,7 procent.

Alle provincies

Het aantal verkochte woningen daalde in alle provincies. De daling is het grootst in Overijssel met 23,6 procent en het minst groot in Drenthe met 3,3 procent. Ten opzichte van april 2013 laten alle provincies een stijging zien.

In mei werden 156 woningen gedwongen verkocht, 42 procent minder dan een jaar geleden, toen het Kadaster 269 executieveilingen registreerde.
Vrijdag wordt bekend hoe de huizenprijzen zich hebben ontwikkeld afgelopen maand.

Bron: NU.nlDelen:

Comments are closed.