Meer nieuwbouwwoningen gebouwd

De nieuwbouw van woningen is vorig jaar weer wat aangetrokken Er zijn bijna 48.000 nieuwbouwwoningen gereedgekomen, tegen ruim 45.000 in het jaar ervoor. Het aantal huizen dat werd afgeleverd lag wel lager dan in 2012 en 2013, toen per jaar nog zo’n 49.000 stuks af kwamen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Vooral in Noord-Holland is veel bijgebouwd, mede door een flinke bouwdrift in Amsterdam. In de hoofdstad kwamen er ruim vijfduizend nieuwe huizen en appartementen bij, goed voor een groei van de plaatselijke woningvoorraad van 1,3 procent.

Eind vorig jaar stonden in Amsterdam ook nog bijna twaalfduizend woningen in de steigers om afgebouwd te worden. In Limburg, Drenthe en Friesland is relatief weinig nieuwbouw aan de woningvoorraad toegevoegd.

In totaal telde Nederland eind vorig jaar ruim 7,6 miljoen woningen. Dat was 0,6 procent meer dan in een jaar eerder. Het overgrote deel van de woningvoorraad, 64 procent, betreft eengezinswoningen. De overige 36 procent zijn appartementen. Vanaf 2005 zijn er relatief veel appartementen gebouwd. Zo is de helft van alle woningen met bouwjaar 2005 of later een appartement.

Bron: nu.nlDelen:

Comments are closed.