Meer mensen overwegen huurhuis

15 november 2012 – AMSTERDAM – Zevenhonderdduizend huishoudens overwegen momenteel een woning te gaan huren. Dat is een stijging van 43 procent ten opzichte van twee jaar geleden. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van de bouwers- en ontwikkelaarsvereniging NVB.

Malaise op de woningmarkt zorgt altijd voor meer vraag naar huurwoningen, verklaart de NVB. Woningzoekers zijn onzeker over hun baan en over het beleid van de overheid. Bovendien zijn banken minder scheutig met hypotheken verstrekken.

De belangenvereniging ziet echter ook een meer structurele vraag naar huurwoningen. Dat komt doordat steeds meer mensen een tijdelijk contract hebben of zzp’er worden.

Huurprijs
De meer structurele vraag naar huurwoningen heeft volgens de NVB zijn weerslag op de huurprijs die men bereid is te betalen. Twee jaar geleden lag dat op 610 euro, nu is dat 82 euro hoger op 692 euro. Volgens de NVB maakte de hogere vraag naar huurhuizen in de vrije sector het bouwen hiervan stukken aantrekkelijker. “Immers, beleggers krijgen zo weer oog voor nieuwe investeringen in de woningmarkt.”

Bron: nu.nlDelen:

Comments are closed.