Meer gemak én tijdwinst door digitaal ondertekenen koopcontract

Kopers van een woning van Standvast Wonen kunnen vanaf begin deze maand hun koopcontract digitaal ondertekenen. Hiermee is het totale verkoopproces van Standvast Wonen digitaal gemaakt. Dit zorgt voor gemak én tijdwinst voor alle partijen in het verkoopproces.

Kopen huis moet vooral makkelijk en leuk zijn
Een huis kopen is een belangrijke stap in je leven. Daarom maakt Standvast Wonen deze stap zo makkelijk en leuk mogelijk. Voor de kopers, maar ook voor haarzelf. Als je een huis koopt, zit je niet te wachten op dikke pakken papier en administratieve rompslomp. Je wilt zo snel mogelijk aan de slag om van je nieuwe huis je eigen thuis te maken. Daarom ondertekenen kopers bij de Nijmeegse corporatie hun koopcontracten digitaal. Veilig én makkelijk.

Digitaal ondertekenen past bij deze tijd
Joost van den Broek, verkoopmakelaar bij Standvast Wonen: “Het digitaal ondertekenen levert een hoop gemak op voor de koper. Maar ook voor ons. En het past bij de huidige tijd. De charme van het echt ondertekenen weegt niet op tegen het gemak en de tijdwinst die digitaal ondertekenen oplevert.”

Verkoopproces nu 100% digitaal
Met het digitaal ondertekenen van het koopcontract is het hele verkoopproces van Standvast Wonen nu digitaal. Met de nieuwe functionaliteit in Corpoflow, zetten kopers een elektronische handtekening en kan het contract direct worden uitgewisseld met koper, verkoper, hypotheekverstrekker en notaris. Papier en administratieve handelingen voor het versturen per post behoren tot het verleden. Ook wordt het verkoopproces digitaal getoetst aan de verkoopregels: Is de taxatie nog geldig? Mag de verkoopprijs ten opzichte van de taxatieprijs? Hierdoor is meteen ook de controle door een accountant veel minder arbeidsintensief.

Slim georganiseerd met Corpoflow
Voor de verkoop van woningen maakt Standvast Wonen al enige tijd gebruik van de applicatie Corpoflow. Hierdoor heeft zij het verkoopproces heel slim en efficient in kunnen richten. Standvast Wonen en Corpoflow startte begin 2017 een proefproject met digitaal ondertekenen. Begin deze maand stelde Corpoflow de nieuwe functie voor alle 40 aangesloten corporaties beschikbaar.

Standvast Wonen verkoopt jaarlijks ongeveer 75 woningen via label Je Eigen Thuis
De eigen verkoopmakelaars van Standvast Wonen zorgen voor het klantcontact en de bezichtigingen. Voor het adverteren van de woningen, bijvoorbeeld op Funda, maakt Standvast Wonen gebruik van Corpowonen. Corpowonen is dé internetmakelaar voor corporaties en maakt onderdeel uit van Corpoflow. Standvast Wonen gebruikt Corpoflow ook bij het terugkopen van woningen die met een koopregeling zijn verkocht. En ook voor de verhuur van vrije sector huurwoningen en verhuur en verkoop van bedrijfsonroerend goed.Delen:

Comments are closed.