‘Laurentius voorlopig uit de problemen’

6 oktober 2012 – AMSTERDAM – De Bredase woningcorporatie Laurentius, die deze week nog aangaf in acute geldproblemen te zitten, lijkt op het nippertje te worden gered.

Dat schrijft het NRC Handelsblad zaterdag. Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) kan binnen enkele dagen een overbruggingskrediet verstrekken. Het fonds is nog in gesprek met het ministerie van Binnenlandse Zaken en gemeente Breda, maar volgens de krant is dit slechts een ‘formaliteit’.

De kans is “zeer groot” dat het krediet er komt, zo citeert het NRC Erik Terheggen, hoofd beleid en juridische zaken van het WSW. Op basis van ‘tijdelijke liquiditeitstekorten’ heeft Laurentius nu een noodlening aangevraagd.

Positie
De financiële positie van Laurentius is precair doordat de corporatie zich jarenlang bezighield met risicovolle bouwprojecten en schimmige vastgoedtransacties. Directeur Walter V. van Laurentius wordt verdacht van omkoping en valsheid in geschrifte. Tegen hem loopt een strafonderzoek. Vrijdag bracht het waarborgfonds WSW nog een rapport naar buiten waarin een somber beeld van de hele corporatiesector wordt geschetst. In het slechtste scenario kampt de sector in 2020 met een kastekort van negenhonderd miljoen euro. Het WSW staat borg voor corporaties en kan leningen verschaffen tegen gunstige rentes.

Bron: NUzakelijk.nlDelen:

Comments are closed.