Lange tafels tegen eenzaamheid

20 juli 2012 – Eén op de drie Nederlanders voelt zich regelmatig eenzaam, zo blijkt uit onderzoek. Dat kunnen ouderen zijn die zelfstandig wonen, maar ook studenten. Woningcorporaties zijn als verhuurder bij deze problematiek betrokken. Zij zetten zich samen met partners in om eenzaamheid onder huurders te voorkomen. Van 26 september t/m 5 oktober 2012 organiseert de Coalitie Erbij de Week tegen Eenzaamheid. Het motto is dit jaar ‘Kom de deur uit’.

20.000 mensen aan tafel
Op 26 september is de opening met een seminar, waarna tot en met 5 oktober een scala aan activiteiten plaatsvindt. Bij het evenement “De langste eettafel van Nederland” zetten organisaties, waaronder woningcorporaties, in heel Nederland kleine en grote eettafels neer. De inzet is om op deze manier 20.000 mensen aan tafel te krijgen. Alle tafels zijn online met elkaar verbonden.

Rollen voor woningcorporaties
Corporaties ondernemen op meer manieren actie tegen eenzaamheid. Zo organiseerden Aedes en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg begin 2012 de bijeenkomst “Corporaties pakken eenzaamheid aan” om ervaringen en vooral kennis te delen

Op deze bijeenkomst benoemde de directeur van Coalitie Erbij drie rollen voor woningcorporaties. Huismeesters van woningcorporaties kunnen signalen van eenzaamheid signaleren en doorgeven. Corporaties kunnen ontmoetingsruimen faciliteren en zorgen voor nieuwbouw die contact tussen bewoners bevordert.

Bron: Aedesnet.nlDelen:

Comments are closed.