Kansen voor corporaties bij zelfbouw

17 september 2012 – Waar liggen de kansen voor corporaties bij zelfbouw? En hoe kan dat kostenneutraal? Dat komt aan de orde tijdens een symposium op 4 oktober over de rol van corporaties bij collectief bouwen.

Rol voor bewoners
Verschillende woningcorporaties waren afgelopen decennia betrokken bij bouwprojecten waarbij bewoners het initiatief namen of een belangrijke rol hadden. Zowel in nieuwbouw als in renovatie. Voorbeelden zijn Ik bouw betaalbaar in Almere of klushuizen in Rotterdam.

Ervaringen eigenbouw
In het onderzoek Eigenbouw: kansen voor woningcorporaties in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, inventariseerde DSP-Groep de ervaringen van corporaties en destilleerde daar praktische lessen uit. Volgens de onderzoekers is het voor corporaties mogelijk om CPO kostenneutraal te ontwikkelen. Bovendien leidt het tot een leefomgeving met betrokken bewoners.

Symposium in Amsterdam
In het in CPO tot stand gekomen Amsterdamse complex Vrijburcht, presenteert het ministerie op 4 oktober de uitkomsten van het onderzoek. Corporaties zijn van harte uitgenodigd om zich te laten inspireren door de voorbeelden en mee te praten aan de hand van hun eigen ervaringen.

Datum: 4 oktober 2012
Tijd: 13.00 -17.00
Locatie: Theater Vrijburcht Amsterdam
Aanmelden: eigenbouw@agentschapnl.nl
Meer informatie: www.agentschapnl.nl/eigenbouw, (088) 6025962

Bron: Aedesnet.nlDelen:

Comments are closed.