Kabinet zoekt naar oplossing voor woningmarkt

7 februari 2013 – De Tweede ministers Stef Blok (Wonen) en Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zijn in overleg met het CDA over maatregelen om de woningmarkt te stimuleren. Ze hopen volgens een ingewijde vandaag nog tot een principeakkoord te komen. Andere bronnen denken dat het nog wel een paar dagen kan duren. Haast is in elk geval geboden omdat het CDA heeft gedreigd de huurplannen van het kabinet in de Eerste Kamer te blokkeren. Die worden daar volgende week behandeld.

De Tweede Kamer bespreekt vandaag de kabinetsplannen voor een huurverhoging. Die is nodig om het ‘scheefwonen’ tegen te gaan, maar ze moet ook geld in het laatje brengen voor de verhuurdersheffing van 2 miljard die het kabinet aan de corporaties wil opleggen.

Het is nog niet duidelijk waar het kabinet op aankoerst. Eerder beloofde het al aan vakbonden en werkgevers dat het met ingrepen zou komen om de woningmarkt vlot te trekken. De sociale partners hebben daar met klem op aangedrongen.

Het gaat dramatisch slecht met de bouwsector en de werkloosheid loopt op. Het kabinet zou op zoek zijn naar geld om de sector een oppepper te geven. Mogelijk kunnen de plannen voor een verhuurdersheffing nog iets worden aangepast.

Bron: ad.nlDelen:

Comments are closed.