Staedion verlaagt huur 1400 woningen

De Haagse woningcorporatie Staedion gaat de huur van 1.415 woningen per 1 oktober verlagen. Reden is de wijziging van het woningwaarderingsstelsel op deze datum.

Het woningwaarderingsstelsel is een puntensysteem waarmee de maximale huurprijs van de woning wordt bepaald. Hoe meer punten, hoe hoger de huurprijs die de verhuurder mag vragen. Vanaf 1 oktober gaat de WOZ-waarde van de woning deel uitmaken van de woningwaardering van zelfstandige woningen. De WOZ-waarde wordt via een berekening omgezet in een puntenaantal. Daardoor veranderen de maximale huurprijzen van bepaalde woningen van Staedion.

Voor 1.415 adressen betekent dit een verlaging van de huur. Staedion kiest ervoor de huren waar het om gaat direct te verlagen. Dit is niet verplicht vanuit het ministerie, maar past volgens de corporatie binnen het streven naar betaalbaarheid.

Huurders van Staedion die hier recht op hebben, hoeven niets te doen. Zij hebben al een brief ontvangen met de nieuwe huurprijs. De wijziging in de puntentelling geldt alleen voor zelfstandige sociale huurwoningen; niet voor kamers of vrije sector huurwoningen.

bron: nvm.nlDelen:

Comments are closed.