Huizenprijzen blijven stijgen

De stijgende trend van de huizenprijzen in Nederland zette ook in februari 2016 door. Bestaande koopwoningen waren gemiddeld 3,8 procent duurder dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De prijzen van koopwoningen lagen in februari nog altijd meer dan 15 procent onder de piek die in augustus 2008 werd bereikt.

De crisis die daarop losbarstte, leidde tot een dieptepunt in juni 2013. Daarna kwam een geleidelijk herstel op gang, waarbij de prijzen met in totaal een kleine 8 procent zijn gestegen. Koopwoningen waren in februari ongeveer even duur als in juni 2004.

Vorige week werd duidelijk dat het Kadaster in februari 14.866 verkochte woningen heeft geregisteerd. Dat waren er 27,1 procent meer dan een jaar eerder. Ook waren het er bijna een kwart meer dan de voorgaande maand. Vooral veel appartementen (35,7 procent) zijn in februari van eigenaar gewisseld.

De woningmarkt vertoont inmiddels in het hele land herstel. Dat is met name te danken aan de zeer lage hypotheekrente. Die drukt de maandlasten voor woningbezitters aanzienlijk.

bron: nu.nlDelen:

Comments are closed.