Huizenmarkt trekt verder aan

De huizenmarkt trekt verder aan. In oktober werden volgens Het Kadaster 16.324 woningen verkocht, een stijging van krap 14 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Volgens Het Kadaster was bij alle woningtypen een stijging te zien. De verkopen van vrijstaande woningen stegen het meest. Daarvan wisselden er bijna een kwart meer van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder. Bij appartementen was de verkoopplus met 6,2 procent het minst sterk.

Het aantal verkochte woningen lag in oktober even hoog als in september. Wel trok de verkoop van vrijstaande huizen op maandbasis aan, terwijl de verkoop van onder meer twee-onder-een-kapwoningen afnam.

In alle provincies steeg het aantal verkochte woningen. In Drenthe was met 32,4 procent de grootste toename te zien. Zeeland zette met 3,1 procent de kleinste plus in de boeken.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam met 10,3 procent toe ten opzichte van een jaar geleden. Vergeleken met september was er een daling te zien.

Verder meldt Het Kadaster dat in oktober 260 executieveilingen plaatsvonden. Dat was een stijging van ruim een vijfde ten opzichte van oktober 2014 toen er 216 woningen noodgedwongen onder de hamer moesten.

bron: nu.nlDelen:

Comments are closed.