‘Goed koopmoment voor starters’

28 augustus 2013 – De te koop-borden vliegen nog niet uit de tuinen, maar Nederlanders zijn iets positiever over de huizenmarkt. Zo zijn mensen minder negatief over de huizenprijzen in hun straat en raadt een nipte meerderheid starters aan dit jaar een woning te kopen. Dat blijkt uit de ING Vraag van Vandaag.

Een kwart van de ondervraagden adviseert starters aan voorlopig geen huis te kopen, terwijl 8,6 procent zegt dat starters nog een jaartje moeten wachten. 51 procent vindt dat starters nog dit jaar een huis moeten kopen.

Prijzen
Nog steeds zien de meeste mensen de huizenprijzen in hun straat dalen. Die groep wordt echter wel kleiner, schrijft ING. Vorige maand was dat 58 procent, deze maand 53 procent. Iets meer mensen (8 procent tegenover 7 procent vorige maand) zag de woningen in de straat duurder worden.

Onveranderd
Deze maand zagen evenveel mensen (14 procent) het aantal verkochte huizen in hun straat stijgen als dalen. Dat is voor het eerst: eerder was er altijd een meerderheid die het aantal transacties zag dalen. De grote meerderheid zag echter geen verandering in het aantal verkochte huizen.

Bron: Telegraaf.nlDelen:

Comments are closed.