‘Geen voorspellingen over huizenmarkt’

11 juni 2013 – Rabobank, ABN AMRO en ING hebben besloten om geen concrete voorspellingen meer te doen over de malaise op de huizenmarkt.

Dat schrijft het Financieele Dagblad dinsdag. Door geen groei- of krimppercentages te noemen, hopen de banken het negatieve sentiment te keren.

Voorheen gaf bijvoorbeeld Rabobank wel percentages. Ingewijden stellen tegenover het FD dat de topmannen van de drie grootbanken eind vorig jaar hebben afgesproken om voorlopig geen concrete voorspellingen meer te geven.

Tot die tijd was de prognose van de banken dat de huizenprijzen dit jaar met nog eens zeven tot tien procent omlaag zouden gaan, aldus het FD.

DNB

De Nederlandsche Bank (DNB) deed maandag nog wel concrete uitspraken over de woningmarkt. De huizenprijzen blijven volgens de centrale bank dalen.

Tot en met 2015 gaat er nog eens zo’n tien procent van de prijzen af. Inmiddels hebben de dalende prijzen ervoor gezorgd dat 65 miljard euro aan onderwaarde op hypotheken is ontstaan. Dat is tien procent van de totale hypotheekschuld in Nederland.

Bron: NU.nlDelen:

Comments are closed.