Funda blijft NVM-Makelaars voorrang geven

27 maart 2014 – Woningsite Funda houdt vast aan het huidige model, waarbij het belang van NVM-makelaars voorop staat, ook als dat ten koste gaat van de winst- en omzetgroei.

Dat zegt de directeur van Funda, Marc Duijndam, woensdag tegen het Financieele Dagblad.

De groei van winst en omzet staat sinds 2010 onder druk. Toch houdt Duijndam vast aan het huidige model waarbij NVM-makelaars niet alleen een hogere positie in de zoekresultaten krijgen, maar ook korting ontvangen als zij een woning op de website plaatsen.

Funda is er voor de NVM, stelt Duijndam. NVM is aandeelhouder in de grootste huizensite van Nederland. Funda zal daarom ook geen producten en diensten introduceren die ten koste gaan van de inkomsten van makelaars.

Volgende maand doet de rechter uitspraak over de constructie die de website hanteert. VBO Makelaars vindt dat Funda zijn macht misbruikt en heeft de website daarom in 2012 gedagvaard. Eerder werd Funda in het gelijk gesteld bij een soortgelijk kort geding van VastgoedPRO.

Ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) buigt zich over de site. Vanaf juli 2013 maakt de site op aandingen van ACM melding van de voorkeurspositie van NVM-makelaars. Deze zomer bekijkt de autoriteit of de consument voldoende geïnformeerd wordt.

Bron: nu.nlDelen:

Comments are closed.