Duizenden vragen op internet over WOZ-waarde

26 februari 2013 – Tienduizenden mensen hebben de afgelopen weken naar informatie gezocht over de WOZ-waarde op de website van Vereniging Eigen Huis. Dat heeft de belangenorganisatie dinsdag laten weten.

Een standaardbezwaarschrift tegen de hoogte van taxaties is zo’n 8000 keer gedownload, terwijl bijna 50.000 ‘unieke bezoekers’ de informatiepagina’s bezochten.

Volgens VEH worstelen mensen vooral met de vraag hoe het kan dat de waarde van hun huis daalt, terwijl ze meer meer onroerendezaakbelasting (ozb) moeten betalen.

Volgens VEH is het aantal informatiezoekers voor de tijd van het jaar niet hoger dan normaal. Als er een piek zit in het aantal gedownloade bezwaarschriften zal die ook pas over een tijdje zichtbaar zijn, tegen de tijd dat de termijn verstrijkt waarbinnen bezwaar kan worden aangetekend.

Ozb

Onlangs bleek uit een rondgang van WOZ Specialisten dat veel gemeenten in Nederland de ozb dit jaar fors verhogen. De gemiddelde stijging kwam uit op 7,6 procent. Daardoor is vrees ontstaan voor een forse extra rekening.

VEH heeft die vrees eerder genuanceerd. ”Er zijn twee componenten: de ozb en de waarde van een woning. Als een gemeente de ozb met 10 procent verhoogt en je woning is 10 procent minder waard geworden dan blijft het bedrag in euro’s per saldo gelijk”, aldus de VEH.

Bron:nu.nlDelen:

Comments are closed.