Drentse woningcorporaties lanceren drenthehuurt.nl

Sinds maandag 9 januari is de nieuwe website drenthehuurt.nl online! Drenthe huurt is een website waarop alle beschikbare huurwoningen van zeven Drentse woningcorporaties te vinden zijn.

schermafbeelding-2017-01-10-om-11-54-12

De Drentse woningcorporaties willen meer gaan samenwerken zodat het voor huurders makkelijker wordt om een passende huurwoning te vinden. De eerste stap is daarin gezet met de lancering van Drenthehuurt.nl, met daarop alle beschikbare huurwoningen van de zeven woningcorporaties.

“We willen meer overzicht voor de woningzoekenden”, zegt Sandra Mulder van woningcorporatie Woonservice. “De verschillende corporaties hebben bepaalde werkgebieden en daar sluit de wens van de huurder niet altijd op aan. Door alles op één platform zichtbaar te maken, wordt het zoeken naar een woning vergemakkelijkt.”

Overzicht van hele provincie
Huurders kunnen het aanbod van sociale huurwoningen in de hele provincie zien en bijvoorbeeld ook specifiek zoeken op type woning. Mulder: “Je kunt zien welke corporatie welk huis aanbiedt en vervolgens bij die corporatie reageren.”

Drenthe huurt is een intitiatief van de volgende corporaties:
-Actium
-Woonservice
-Woonconcept
-Domesta
-Woonborg
-Stichting Eelder Woningbouw
-Lefier

Samenwerking
Domesta-directeur Bert Moormann zegt in een interview: “een mooie stap voorwaarts voor woningzoekenden in Drenthe. En er zit mogelijk nog meer in het vat.” Ook Harro Eppinga, directeur van Woonservice Drenthe, sprak positieve woorden: “een mooie eerste stap”. De woningbouwverenigingen hebben plannen om te kijken wat er, behalve de website, nog meer mogelijk is op het gebied van samenwerking. Zo wordt volgens Mulder nagedacht over één koepelorganisatie, zodat huurders zich niet meer bij een corporatie, maar bij die koepelorganisatie kunnen inschrijven. “Dan sta je gelijk in alle regio’s in Drenthe ingeschreven”, aldus Mulder.

Wij zijn trots dat ontwikkeling van de website via Het Wonen is gelopen en zijn tevreden met het eindresultaat van drenthehuurt.nl.Delen:

Comments are closed.