Drents Woningmarktoffensief maakt ‘einde aan de crisis’

24 april 2013 – In de provincie Drenthe start vandaag een grootscheeps woningmarktoffensief om de markt uit het slop te trekken. Provincie, gemeenten en makelaars hebben de handen ineen geslagen om onder meer starters een duw in de rug te geven en energiezuinige investeringen te stimuleren. “Het einde van de woningmarktcrisis begint in Drenthe”, aldus Jan Weide, voorzitter van NVM Drenthe.

Op 25 mei begint een Startersmanifestatie, waarbij ruim 4.000 woningen onder de 200.000 euro de deuren openen voor potentiële kopers. De provincie ondersteunt het offensief met acties als gratis maatwerkadviezen en investeringen in energiebesparing. Zo wordt kopers een gratis energieadvies aangeboden, krijgen ze hulp bij het aanvragen van energiesubsidies en wordt elk verkocht huis voorzien van minimaal 3 zonnepanelen.

De Startersmanifestatie, die t/m 15 juni duurt, is een samenwerking van de provincie, gemeenten en makelaarsorganisaties NVM, VastgoedPro en VBO. Studenten van de Hanzehogeschool Groningen bieden ondersteuning. “De samenwerking verloopt uitstekend, iedereen is erg enthousiast”, aldus Weide.
Vandaag is er een grote bijeenkomst in Assen waar alle betrokkenen het start van het offensief inluiden.
De NVM is zeer enthousiast over de manier waarop Drenthe de woningmarkt stimuleert. “Een positief initiatief dat landelijk navolging verdient. Als het idee goed aanslaat, verdient het landelijke navolging”, aldus woordvoerder Roeland Kimman.

nvm.nlDelen:

Comments are closed.