Crisis huizenmarkt ‘over de helft’

9 juni 2013 – De huizenprijzen zullen in 2014 stabiliseren, er zijn wat signalen die daar op wijzen. Dat zei Ger Hukker, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in het programma Business Class. Volgens hem kan er gezegd worden dat de crisis op de huizenmarkt over de helft is.

De NVM-baas wees er bijvoorbeeld op dat er al een aantal maanden op rij minder woningen op de markt komen. “Dat is voor makelaars minder goed, maar leidt op termijn tot krapte op de markt. En dat is gunstig.” Volgens Hukker wil een en ander echter niet zeggen dat de huizenprijzen weer snel omhoog gaan. “In onze perceptie zullen de huizenprijzen de komende jaren niet stijgen”.

Hukker noemde verder de nieuwbouwsector een punt van zorg, en benadrukte dat er een ‘slim aanvalsplan’ voor deze sector moet komen. Dat zou volgens hem ook zorgen voor een dalende werkloosheid in de bouw.

Ook de hypotheekfinanciering moet onder de loep worden genomen. “Banken zijn bezig met hun eigen huis. Een groot probleem is dat mensen die bijvoorbeeld geen vast arbeidscontract hebben, wat vaak is in deze tijd, geen hypotheek krijgen.” Hukker pleitte voor een nieuw financieringssysteem, waarin mensen die geen vast contract hebben bijvoorbeeld een bepaald percentage hypotheek krijgen.

Bron: RTLnieuws.nlDelen:

Comments are closed.