Corporatiemeldpunt krijgt 25 ernstige klachten

30 augustus 2012 – AMSTERDAM – Het Meldpunt Integriteit Woningcorporaties (MIW) heeft sinds de oprichting in april 2009 25 klachten ernstige klachten over fraude en zelfverrijking gekregen.

De klachten waren zo ernstig dat ze zijn overgedragen aan de Inlichtingen- en Opsporingsdienst. In totaal kwamen er 462 meldingen binnen bij het meldpunt, schrijft Het Financieele Dagblad donderdag.

Twee van de 25 ernstige meldingen hebben inmiddels geleid tot strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie naar (oud-)bestuurders bij de corporaties SGBB en Laurentius.

In totaal 109 meldingen zijn doorgestuurd naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarbij ging het om klachten over de rechtmatigheid van bijvoorbeeld de verkoop van woningen en buitenlandse activiteiten en om zaken rond bestuur en integriteit.

Het meldpunt is ooit opgericht door toenmalig minister van Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan (PvdA). Aanleiding waren diverse mediaberichten over fraude en zelfverrijking bij woningcorporaties.

Bron: nu.nlDelen:

Comments are closed.