2012 jaar van de Active Ageing

23 juli 2012 – CECODHAS, de koepel van nationale en regionale volkshuisvestingsorganisaties, laat 19 voorbeelden zien van seniorenhuisvesting in Europa in de publicatie ’Preparing the future: Affordable housing and the challenge of an ageing population in Europe’.

Nederlandse voorbeelden
Twee daarvan zijn van Nederlandse bodem. Seniorenhuisvester Habion bouwt een complex voor tienermoeders, met vier appartementen voor senioren die de jonge moeders vrijwillig helpen. Ook het multifunctionele complex De Nieuwe Nachtegaal van woningcorporatie Woonbron is in de publicatie opgenomen.

In de digitale publicatie staan daarnaast veel voorbeelden van woonvormen voor meerdere generaties. ‘Meergeneratiewoningen’ is één van de vijf thema’s in het boek . De andere zijn solidariteit tussen en onder generaties, technologische vernieuwing, vergrijzing in het groen en actief ouder worden.

2012: Jaar van Active Ageing
De Europese Commissie heeft 2012 uitgeroepen tot het jaar van de Active Ageing. Daarin staat het thema ‘actief ouder worden en intergenerationele solidariteit’ centraal. De EU wil graag dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert vrijdag 14 september een seminar over dit thema, ‘Meer doen met jong en oud in de buurt’. Het seminar is bedoeld voor professionals, vrijwilligers en studenten uit de wereld van wonen, zorg en welzijn.

Bron: Aedesnet.nl



Delen:

Comments are closed.